top of page
Search
  • civicaction381

Da li smo u potpunosti pobedili fašizam?



Kada cela Evropa obeležava pobedu u Drugom svetskom ratu nad nacionalsocijalizmom i fašizmom, u samim državama Evropske unije kao što su Mađarska i Poljska, na primer, fašističke "vrednosti" doživljavaju "renesansu" pod plavo - žutom zastavom tolerancije i demokratije.


Kako je dužnost građanki i građana svake države da se bori protiv ovog zla, osvrnimo se na Srbiju.


U Republici Srbiji je devet godina na vlasti "reformisani" radikal, desničar i šovinista Aleksandar Vučić. Pod njegovim "zagrljajem", u Srbiji su osnovane razne "narodne patrole", koje marširaju Beogradom i zastrašuju migrante. Pod njegovim okom su formirane desničarske organizacije koje umesto Srpske napredne stranke, govore i rade ono što "reformisanim" radikalima ne priliči. U Republici Srbiji su stavljeni u pogon metodi fašistoidnog režima Slobodana Miloševića. Sloboda medija gotovo da ne postoji, organizovani kriminal je ponovo na svom medenom mesecu, pravosuđe je svedeno na administrativni odbor vladajuće stranke, a diskurs je obojen povampirenim nacionalizmom i kultom ličnosti.


Valja se podsetiti njegovih izjava i podsetiti građanke i građane Srbije da su odgovorni za sopstvenu vlast, kao i za rehabilitaciju fašizma.



Da li smo u potpunosti pobedili fašizam?


Budimo dostojni predaka svojih, zbog budućnosti potomaka svojih i ne zaboravljamo bezumlje koje je već jednom Srbiju zavilo u crno.


Smrt fašizmu!

Sloboda narodu!



Građanska akcija

72 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page